فهرست مطالب

پژوهش های نوین روانشناختی - پیاپی 63 (پاییز 1400)

فصلنامه پژوهش های نوین روانشناختی
پیاپی 63 (پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/02/13
  • تعداد عناوین: 10
|
  • ابوالفضل غنی زاده* صفحات 1-11
    بررسی رابطه آراء مولوی با رویکردها و نظریه های روان شناختی به مراتب گسترده تر از تحلیل تطبیقی یک داستان است و وسعت اندیشه ورزی وی، امکان تحلیل کل آن را در مقیاس یک کار تحلیلی مختصر ممکن نمی سازد؛ لذا تحقیقات و مطالعات انجام گرفته در حوزه مولوی شناسی بصورت گزینشی به انطباق آرا وی با مکاتب روان شناختی جدید از زوایای مختلف پرداخته اند. در این راستا نوشته حاضر نیز می خواهد با استخراج مضامین روان شناختی بویژه از منظر نظریه شناختی جرج کلی و روان تحلیل گری در حکایت " یافتن شاه باز را به خانه کمپیر زن " مولوی سهمی هر چند اندک در دانش افزایی بر ادبیات پژوهشی مربوطه داشته باشد. یافته های پژوهش حاضر نشان داد رفتارهای کمپیر زن به خوبی بر نظریه سازه های شخصی جرج کلی منطبق است همچنین، انتخاب باز و پیامدهای این انتخاب که بر اساس تمایلات لذت گرایانه و بدون تفکر در پیامد آن انجام گرفته است با نظریه فرایند تفکر نخستین نظریه روان تحلیلگری انطباق دارد.
    کلیدواژگان: روان تحلیل گری، پدیدارشناسی، سازه های شخصی، مطالعه تطبیقی، مولوی و داستان یافتن شاه باز را به خانه ی کمپیر زن
  • مریم عبادی، نعیمه ماشینچی عباسی* صفحه 2

    تحقیقات نشان داده اند صفات شخصیتی و هیجان خواهی در گرایش جوانان به رفتارهای پرخطر نقش دارند. هدف پژوهش حاضر، تعیین نقش ابعاد چهارگانه تاریک شخصیت و هیجان خواهی در پیش بینی گرایش به رفتارهای پرخطر جوانان شهر تبریز بود. بدین منظور طی یک مطالعه توصیفی-همبستگی،350 نفر از جوانان (20-35) ساله شهر تبریز، به روش هدفمند انتخاب و به پرسشنامه های رفتارهای پرخطر، ابعاد چهارگانه تاریک شخصیت و هیجان خواهی زاکرمن پاسخ دادند. تحلیل رگرسیون چندگانه نشان داد که در مجموع صفت تاریک شخصیت ماکیاولیسم، جامعه ستیزی و سادیسم و هیجان خواهی قادرند به طور ترکیبی 34 درصد از واریانس رفتارهای پرخطررا به طور معنی دار تبیین کند. مبتنی بر یافته ها می توان نتیجه گرفت که افراد ماکیاولیسم بیشتر به رفتارهای پرخطری مانند تقلب، زورگویی، سوءاستفاده از دیگران در روابط شخصی، فریبکاری و کلاهبرداری، جرایم مالی، بی اخلاقی و عدم توجه به هنجارها، تقلب و دزدی علمی، دروغگویی و خودارتقایی در فضاهای مجازی، پرخاشگری رابطه ای و خیانت در روابط و تعهدات بین فردی دست می زنند. هم چنین افراد جامعه ستیز دارای ویژگی هایی چون سوء استفاده از روابط بین فردی ، دزدی و رفتارهای غیرقانونی، وارد کردن آسیب جسمی به دیگران و دیگرکشی، خودکشی هستند. افراد سادیسم نیز دارای ویژگی هایی مانند غیرقابل اعتماد بودن، فقدان همدلی، بی صداقتی گرایش های ضداجتماعی هستند. افراد باهوش هیجانی زیاد از خودآگاهی بیشتری بهره مند هستند و در واقع درکی عمیق از هیجانات، نقاط ضعف و قدرت، نیازها و ذایقه های خود دارند.

    کلیدواژگان: ابعاد چهارگانه تاریک شخصیت، هیجان خواهی، رفتارهای پرخطر
  • عیسی حکمتی* صفحه 3

    هدف مطالعه حاضر بررسی اثربخشی تمرینهای یوگا بر ابعاد مختلف سلامتی در بین دانشجویان دختر دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر بود. بدین منظور ابتدا پرسشنامه ها بر روی 300 دانشجوی دختر این دانشگاه اجرا شده و از بین آنها 80 دانشجو که در پرسشنامه های سلامت هیجانی و روانشناختی نمرات نسبتا پایین تری کسب کرده بودند انتخاب شده و به صورت تصادفی در دو گروه یوگا و کنترل (هر گروه 40 نفر) جایگزین شدند و گروه نخست 10 جلسه آموزش یوگا دریافت کردند. قبل و بعد از اجرای مداخله شرکت کنندگان هر دو گروه به ابزارهای زیر پاسخ دادند: مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس (DASS-42)، فرم کوتاه پرسشنامه سلامت اجتماعی کی یس و پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ). نتایج نشان داد یوگا بر هر سه مولفه سلامت هیجانی تاثیر معناداری دارد (001/0< p) که این تاثیر بر اضطراب و استرس بیشتر بود. همچنین یافته ها نشان دادند که یوگا تاثیر معناداری بر بهبود دو مولفه از سلامت اجتماعی (یکپارچگی و پذیرش اجتماعی) دارد (001/0< p). نهایتا مطابق یافته ها، یوگا بر همه مولفه های سلامت روانشناختی تاثیر دارد (001/0< p). در کل یافته ها نشان می دهند که تمرینهای یوگا بویژه در زمینه سلامت هیجانی و روانی مفید واقع شده و موجب بهبودی سلامتی روانی و هیجانی دانشجویان دختر گردیده، اما تاثیر نسبتا محدودی نیز بر سلامت اجتماعی دارند.

    کلیدواژگان: یوگا، سلامت هیجانی، سلامت روانی، سلامت اجتماعی
  • فائزه خالقی دلاور*، علیرضا آقا یوسفی، احمد علی پور صفحه 4

    در سالهای گذشته، تلاش های بسیاری برای بررسی پدیده هایی چون اعتیاد به کتاب/خواندن، اعتیاد به تلویزیون، استفاده افراطی از بازیهای کامپیوتری و اخیرا، اختلال بازی اینترنتی و اصطلاح وابسته به آن یعنی اعتیاد اینترنتی انجام گرفته است، اما موضوع اعتیاد به تلفن هوشمند به عنوان موضوعی جدید در مراحل اولیه نظریه پردازی است. هدف از پژوهش حاضر تدوین مدل اعتیاد به تلفن هوشمند می باشد. در این تحقیق، از روش کیفی تیوری سازی داده بنیاد (گراندد تیوری) استفاده شده است. برای شناسایی و تعریف مفاهیم مرتبط با اعتیاد به تلفن هوشمند، ادبیات پژوهشی داخلی و خارجی در این حیطه، در طول 20 سال گذشته (1399-1379/ 2020-2000) مورد بررسی قرار گرفت. در مرحله کدگذاری باز، 127 مفهوم استخراج شده و در 28 مقوله و 9 مقوله کلان دسته بندی گردید. درکدگذاری محوری، اعتیاد به تلفن هوشمند، پدیده اصلی بوده و فرایندهای محوری (شامل فرایندهای زیست شناختی، روان شناختی، انگیزشی، هیجانی و اجتماعی)، شرایط علی پدید آمدن اعتیاد به تلفن هوشمند می باشند. عوامل ساختاری به عنوان عوامل زمینه ای و عوامل فردی_محیطی به عنوان شرایط مداخله گردر این مدل قابل ارایه هستند. استراتژی های کاربری، راهبرد مدل و آسیب های کارکردی، پیامد و خروجی نهایی اعتیاد به تلفن هوشمند در نظر گرفته شده اند. در مرحله کدگذاری انتخابی، مدل تفصیلی اعتیاد به تلفن هوشمند ارایه گردید. درپایان پیشنهادهای پژوهشی و راهکارهایی جهت پیشگیری از اعتیاد به تلفن هوشمند مطرح شد.

    کلیدواژگان: اعتیاد رفتاری، اختلال بازی اینترنتی، اعتیاد به تلفن هوشمند، مدل داده بنیاد
  • الناز تقی زاده جدیکار* صفحه 5
    هدف

    پژوهش حاضر مقایسه همدلی و نظریه ذهن در سالمندان عضو موسسات خیریه و عادی بود.

    روش

    طرح تحقیق مطالعه حاضر از نوع علی مقایسه ای بود. در این پژوهش تعداد 120 نفر از سالمندان عضو موسسات خیریه و 120 نفر از سالمندان عادی به شیوه ی نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. مواد و روش ها: برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های واکنشهای بین فردی و ذهن خوانی از طریق تصویر چشم استفاده شد و در انتها برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش تحلیل واریانس چند متغیره استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج حاصل از روش تحلیل واریانس چندمتغیره نشان داد که بین سالمندان عضو موسسات خیریه و سالمندان عادی از نظر همدلی و نظریه ذهن تفاوت معنی دار وجود دارد، بدین معنی که سالمندان خیر نسبت به سالمندان عادی از همدلی و نظریه ذهن بالایی برخوردارند.

    نتیجه گیری

    رفتار نوع دوستانه به عنوان رفتارهایی تعریف می شود که پاسخ مثبتی برای نیازها و رفاه دیگران با هدف کمک و منفعت رساندن به دیگران به دست می دهد. بنابراین همدلی، محرک مهمی در پدیدآیی رفتارهای نوع دوستانه به حساب می آید. از سویی توانایی درک حالات ذهنی خود، دیگران، ارتباط بین خود و دیگران بخشی از شناخت اجتماعی است که موجب تسهیل و یا فهم تعاملات اجتماعی گردیده و زمینه را برای رفتارهای نوع دوستانه مهیا می کند.

    کلیدواژگان: همدلی، نظریه ذهن، سالمندی، خیرخواهی و نوع دوستی
  • سعید محمودی نیا*، مرتضی عندلیب کورایم صفحه 6

    پژوهش حاضر به منظور بررسی تاثیر آموزش جایگزین پرخاشگری بر کنترل عواطف و خرده مقیاس های آن در نوجوانان بزهکار کانون اصلاح و تربیت شهر تهران انجام شد. بدین منظور در یک طرح پژوهشی نیمه آزمایشی دو گروهی با پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری دو ماهه از بین نوجوانان ساکن در کانون اصلاح و تربیت شهر تهران با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس، 40 نفر انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه 20 نفری (آزمایش و کنترل) جایگزین شدند. شرکت کنندگان، قبل از شروع مداخله پرسشنامه کنترل عواطف را تکمیل نمودند. سپس گروه آزمایشی تحت 10 جلسه 90 الی 120 دقیقه ای آموزش جایگزین پرخاشگری قرار گرفت و گروه کنترل، آموزشی را دریافت نکرد. بعد از اتمام جلسات آموزشی و همچنین دو ماه بعد، مجددا هر دو گروه پرسشنامه کنترل عواطف را تکمیل نمودند. بررسی تحلیل واریانس مختلط نشان داد که در خصوص نمره های کنترل عواطف و خرده مقیاس های آن (خشم، خلق افسرده، اضطراب و عاطفه مثبت) در نوجوانان بزهکار، با توجه به اثر اصلی مراحل زمانی و روش های آموزشی و همچنین اثر تعاملی مراحل زمانی با روش های آموزشی، تفاوت معناداری قابل مشاهده است. مطابق نتایج بدست آمده نمرات کنترل عواطف و خرده مقیاس های آن در شرکت کنندگان گروه آزمایشی در مقایسه با گروه کنترل و در طول مراحل مطالعه کاهش معناداری را نشان می دهد. با توجه به یافته های مطالعه می توان از روش آموزشی مورد استفاده در این مطالعه برای افزایش کنترل عواطف در نوجوانان بزهکار و پیشگیری از وقوع رفتارهای پرخاشگرانه در آن ها استفاده نمود.

    کلیدواژگان: آموزش جایگزین پرخاشگری، کنترل عواطف، نوجوانان بزهکار، کانون اصلاح و تربیت
  • زهره هاشمی*، هاجر ساعی، تقی شاهجویی صفحه 7

    هدف پژوهش حاضر تعیین نقش حمایت اجتماعی ادراک شده و حس انسجام در پیش بینی افسردگی ورزشکاران شهرستان مراغه بود. طرح پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش، شامل تمامی ورزشکاران حرفه ای 15 تا 50 ساله شهرستان مراغه که در سال 1399 مشغول به ورزش بودند، تشکیل داد. از این تعداد 259 نفر به عنوان نمونه به شیوه نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از از پرسشنامه های اضطراب، افسردگی و استرس لویندا، مقیاس حمایت اجتماعی شربورن و استوارت و پرسشنامه حس انسجام آنتونوسکی استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده های تحقیق از همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه استفاده شد. داده ها از طریق نرم افزارهای SPSS-21 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ها نشان دادند بین حمایت اجتماعی ادراک شده، حس انسجام و مولفه های آن با افسردگی رابطه منفی و معناداری در سطح 01/0 وجود دارد. همچنین 17 درصد از واریانس افسردگی ورزشکاران به واسطه متغیرهای حمایت اجتماعی ادراک شده و مولفه های آن و 21 درصد از واریانس توسط حس انسجام و مولفه های آن پیش بینی گردید. حمایت اجتماعی ادراک شده و حس انسجام نقش مهمی در کاهش میزان افسردگی ورزشکاران ایفا می کنند؛ بنابراین آموزش ورزشکاران در زمینه افزایش حس انسجام جهت توانمندسازی و اجرای برنامه های حمایتی قابل درک برای آن ها پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: حمایت اجتماعی ادراک شده، حس انسجام، افسردگی، ورزشکاران
  • حمید هاشمی پور، هادی کرامتی*، مهدی عرب زاده، جواد کاووسیان صفحات 12-26
    هدف پژوهش حاضر پیش بینی اهمال کاری تحصیلی دانشجویان براساس طرحواره های هیجانی با نقش واسطه ای اضطراب امتحان بود. این پژوهش از نوع توصیفی-همبستگی بود. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان دوره کارشناسی دانشگاه شهید بهشتی تهران در سال تحصیلی 99-98 بودند که از بین آنها 320 نفر با روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای انتخاب شدند.  برای جمع آوری داده ها از  مقیاس اهمال کاری دانشجویان، پرسشنامه اضطراب امتحان اسپیلبرگر و مقیاس طرحواره های هیجانی لیهی استفاده شد. داده ها با روش مدل معادلات ساختاری تحلیل شد. یافته ها نشان داد که مدل مفهومی تدوین شده، برازندگی مطلوبی با داده های جمع آوری شده دارد. متغیرهای اضطراب امتحان و طرحواره های هیجانی به ترتیب بیشترین سهم را در تبیین واریانس اهمال کاری تحصیلی داشتند و در مجموع 31 درصد واریانس آن را تبیین می کنند. طرحواره های هیجانی به صورت مستقیم بر اهمال کاری تحصیلی اثر داشت. این متغیر همچنین به صورت غیرمستقیم از طریق اضطراب امتحان بر اهمال کاری تحصیلی اثرگذار بود. بر این اساس، داشتن باورهای منفی درباره هیجان ها، دانشجویان را مستعد اضطراب امتحان بالاتر می کند و از طریق افزایش اضطراب امتحان اهمال کاری تحصیلی را بالا می برد. بنابراین به نظر می رسد می توان با شناسایی طرحواره های هیجانی افراد و طراحی مداخلات با هدف اصلاح این باورها به کاهش اضطراب امتحان و اهمال کاری تحصیلی آنها کمک کرد.
    کلیدواژگان: اهمال کاری تحصیلی، اضطراب امتحان، طرحواره های هیجانی
  • سپیده یونسی، محمد حاتمی*، افشین صلاحیان صفحات 27-40
    هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی طرحواره درمانیگروهی بر کاهش کمال گراییتحصیلی و مولفه های آن در دانش آموزان بود. در قالب طرح آزمایشی بین گروهیازجامعهدانش آموزاندخترپایهدهمدبیرستان هایشهرتهراندر سالتحصیلی98-97، به  شیوهدردسترس و بر اساس معیارهای ورود، تعداد 30 نفر انتخاب و بهشیوهتصادفی دردوگروه15نفره جایگزین گردید. گروه آزمایش طی شانزده جلسه یک ساعته طرحواره درمانی گروهی را دریافت نمودند. برای اندازه گیری متغیر وابسته در سه مرحله پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری، از پرسشنامهکمال گراییتحصیلی رسولی خورشیدیوبهرامی استفاده شد. تحلیل داده ها با استفاده از روش تحلیل کوواریانس چندمتغیره نشان داد طرحواره درمانی گروهی بر بهبود کمال گراییتحصیلی و مولفه های آن اثربخش است. بنابراین، این یافته تلویحات عملی در موقعیت های آموزشی و تحصیلی داشته که به تفصیل مورد بحث قرار گرفته است
    کلیدواژگان: طرحواره درمانی، کمال گرایی تحصیلی، اضطراب تحصیلی، موفقیت تحصیلی، شکست تحصیلی، انتظارات دیگران
  • آرش عقیقی* صفحات 46-60
    هدف این مطالعه بررسی نقش مولفه های هوش هیجانی در پیش بینی اختلالات خوشه ی B شخصیت بود. پژوهش حاضر براساس اهداف، از نوع بنیادی و بر اساس روش های جمع آوری داده ها از نوع توصیفی-همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش را کلیه دانشجویان دانشگاه تبریز در سال تحصیلی 95-1394 تشکیل دادند. نمونه آماری در این پژوهش 150 نفر از دانشجویان دانشگاه تبریز بودند که با روش نمونه گیری خوشه ای تعیین شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه چندمحوری میلون- 3 (MCMI-III) و پرسشنامه هوش هیجانی بارآن (EQ-i) استفاده شد. نتایج تحلیل مدل ساختاری نشان داد که مولفه های هوش هیجانی در قالب روابط ساختاری قادرند تغییرات نشانه های خوشه ی B شخصیت را در مسیرهای مختلف پیش بینی و تبیین کنند. بین نشانه های شخصیت ضد اجتماعی و کفایت درون فردی، کفایت میان فردی، سازگاری و مدیریت استرس رابطه معنی داری وجود دارد(05/0>P). بین نشانه های شخصیت مرزی و کفایت میان فردی رابطه معنی داری وجود دارد(05/0>P). بین نشانه های شخصیت نمایشی و سازگاری و مدیریت استرس رابطه معنی داری وجود دارد(05/0>P). بین نشانه های شخصیت خود شیفته و خلق عمومی رابطه معنی داری وجود دارد (05/0>P). ارتباطات مشاهده شده بین مولفه های هوش هیجانی و اختلالات خوشه ی B شخصیت تلویحات بالینی مهمی در بر دارد. از آن جمله می توان به کارگیری روش های ارتقای هوش هیجانی برای پیشگیری و درمان این خوشه از اختلالات را نام برد.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، اختلالات شخصیت، خوشه ی B شخصیت
|
  • Abolfazl Ghanizadeh * Pages 1-11
    The study of the relationship between Rumi's views and psychological approaches and theories is far broader than comparative analysis of a story, and the extent of his thinking does not make it possible to analyze the whole work on the scale of a brief analytical work; Therefore, studies conducted in the field of Rumi studies have selectively adapted his views to the new schools of psychology from different perspectives. Accordingly, the present article aims to contribute to the knowledge of the relevant literature by extracting psychological themes, especially from the point of view of George Kelly's theoretical theory and psychoanalysis in the story of "Finding the King to the Camper's House". Results of the present study showed that the female camper's behaviors are well consistent with George Kelly's theory of personal structures. Also, choice freedom and the consequences of this selection, which is based on hedonistic tendencies and without thinking about its consequences, are consistent with the theory of the primary thought process of the psychoanalysis theory.
    Keywords: Psychoanalysis, Phenomenology, Personal structures, Rumi, the story of Finding the king to the Camper’s house
  • Maryam Ebadi, Naimeh Mashinchi Abbasi * Page 2

    Research has shown that personality traits and excitement play a role in the tendency of young people to high-risk behaviors. The purpose of this study was to determine the Role of Tetrad dark-sides Personality, Emotion Seeking in the Prediction of Tendency towards High Risk Behaviors in Tabriz Youth. In this descriptive-correlational study, 350 young people (20-35 years old) in Tabriz were selected by targeted method and responded to the questionnaires of high-risk behaviors, quadruple dark character and Zuckerman's excitement dimensions. Multiple regression analysis showed that, in total, the dark trait of Machiavellian personality, anti-Semitism and sadism and excitement are capable of combining 34 percent of the variance of high-risk behaviors significantly. Based on the findings, it can be concluded that people of Machiavella are more likely to behave in such a way as cheating, bullying, abuse of others in personal relationships, deceit and fraud, financial crimes, immorality and lack of attention to norms, fraud and theft, lying and self-righteousness In virtual spaces, interpersonal aggression and betrayal take on interpersonal relationships and commitments. Likewise, people in the opposing community have the characteristics of abusing interpersonal relationships, theft and illegal behavior, causing physical harm to others and others, suicide. Individuals of sadism also have characteristics such as unreliability, lack of empathy, lack of honesty and antisocial tendencies. Excited people have a lot of self-awareness and, in fact, have a deep understanding of emotions, weaknesses, and strengths, their needs and tastes.

    Keywords: Tetrad dark-sides personality, Sensation seeking, Risky Behavior
  • Iesa Hekmati * Page 3

    The purpose of present study was to investigate effectiveness of Yoga on emotional, psychological, emotional and social well-being of female students of Islamic Azad University. To this aim firstly instruments was administered on 300 female student and then 80 student who had acquired low scores in emotional and psychological well-being were selected and replaced randomly in two groups of Yoga and control (each group included 40 students). The first group had received training in 10 sessions Yoga but control did not. Before and after training participants answered these questionnaires: Depression, Anxiety and Stress (DAS-42), Short form of Keyes Social well-being scale, and General health Questionnaire (GHQ-28). Results showed Yoga is significantly effective in reduction of emotional well-being components (p>0/001), specially anxiety and stress. Also findings showed Yoga have significant effect on promotion of two dimension of social well-being (social acceptance and integration) (p>0/001).finally the Yoga exerices have significant effect on all dimensions of psychological well-being (p>0/001). Generally findings showed Yoga is most useful for emotional and psychological well-being and improved emotional and psychological well being of female students, but have somehow effect on social well-being. Key words: Yoga, psychological well-being, Emotional well-being, social well-being

    Keywords: Yoga, psychological well-being, Emotional well-being, social well-being
  • Faeze Khaleghi Delavar *, Alireza Aghayousefi, Ahmad Alipour Page 4

    In recent years, many attempts have been made to study phenomena such as book / reading addiction, television addiction, excessive use of computer games, and more recently, Internet game disorder and its related term, Internet addiction, but the subject of Smartphone addiction is a new topic in the early stages of theorizing. The purpose of this study is to develop a model of smartphone addiction. In this research, the qualitative method of data theorizing of the foundation (grounded theory) has been used. To identify and define the concepts related to smartphone addiction, domestic and foreign research literature in this field was reviewed during the last 20 years (2000-2020). In the open coding stage, 127 concepts were extracted and classified into 28 categories and 9 macro categories. In axial coding, smartphone addiction is the main phenomenon and the central processes (include biological, psychological, motivational, emotional and social processes), the causal conditions for the emergence of smartphone addiction. Structural factors can be presented as contextual factors and individual-environmental factors as intervention conditions around this model. User strategies, model strategy and functional damages, consequences and final output of smartphone addiction are considered. In the selective coding stage, a detailed model of smartphone addiction was presented. Finally, research suggestions and strategies to prevent smartphone addiction were presented.

    Keywords: Behavioral addiction, Internet gaming disorder, smartphone addiction, Grounded theory
  • Elnaz Taghizade Jeddikar * Page 5

    The present study aimed to compare empathy and Theory of Mind between elders who are memberships of altruistic organizations and normal ones. This study was conducted with a comparative method. Therefore, 240 subjects were selected. (two groups; 120 people in each group). They were selected using random and convenience sampling method. They completed Interpersonal Reactivity Index, Theory of mind, Islamic lifestyle (ILST), and Quality of Life (SF-36). Data were analyzed using Multivariate Analysis of Variance (MANOVA). Results showed that there were significant differences between both groups in terms of empathy and Theory of Mind, and elders who are memberships of altruistic organizations have high levels of empathy, Theory of Mind, Islamic life style, and quality of life than normal ones. Altruism is defined as behaviors that provide positive response based on others' needs and welfare, with the aim of helping others. Accordingly, empathy is regarded as an important factor in the development of altruistic behaviors. On the other hand, ability to understsand and perceive mental states of oneself,others relationship between the person and the others is a part of socialcognition results in the facilitation or understanding social interactions and altruistic behaviors. Also, Islamic life style is a social behavior and the concept of spiritusality involves loving others, empathy, and intimacy and altruistic behaviors. Furthermore, quality of life involves essential needs, satisfaying life, social coherence, altruistim and sacrifying.

    Keywords: empathy, Theory of mind, aging, Altruistim
  • Saeed Mahmoodinia *, Morteza Andalib Page 6

    The purpose of this study was to investigate the effect of Aggression Replacement training on affective control in delinquent adolescents in Tehran’s Correction and Rehabilitation Center. In order to achieve the objectives of the study, quasi-experimental method with pre-test - post-test and follow-up was performed. Among the statistical population of all adolescent boys of Correction and Rehabilitation Center in Tehran city, 40 subjects were selected using convenience sampling method and randomly assigned to experimental and control groups. Before the intervention, participants completed Affective control Scale. Then, the experimental group received 10 sessions of 90 to 120 minutes of training in the " Aggression Replacement training " and the control group did not receive training. After completing the training sessions, as well as two months later, both groups completed the ACS questionnaires again.

    Findings

    Findings of mixed variance analysis showed that regarding affective control scores and its subscales [anger, depression, anxiety and positive affect] in delinquent adolescents, according to the main effect of time stages and educational methods as well as the interactive effect of time stages and educational methods, significant differences can be observed. According to the results, the affective control scores and its subscales in the experimental group showed a significant decrease compared to the control group and during the study stagesAccording to the findings of the study, the educational method used in this study could be used to increase affective control in delinquent adolescents and to prevent the occurrence of aggressive behaviors in them.

    Keywords: Aggression Replacement training, Affective control, delinquent adolescents, Correction, Rehabilitation Center
  • Zohreh Hashemi *, Hajar Sayee, Taghi Shahjoee Page 7

    The aim of this study was to investigate the role of perceived social support and sense of cohesion in predicting depression in athletes in Maragheh. The research design was descriptive and correlational. The statistical population of the study included all professional athletes aged 15 to 50 years in Maragheh who were engaged in sports in 1399. Of these, 259 people were randomly selected as the sample. Levinda Anxiety, Depression and Stress Questionnaire, Scherborn and Stewart Social Support Scale and Antonowski Cohesion Questionnaire were used to collect data. Pearson correlation and multivariate regression were used to analyze the research data. Data were analyzed using SPSS-21 software. Findings showed that there is a significant negative relationship between perceived social support, sense of cohesion and its components with depression at the level of 0.01. Also, 17% of the variance of athletes' depression was perceived by social support variables and its components and 21% of the variance was predicted by the sense of cohesion and its components.

    Keywords: Perceived social support, Sense of cohesion, depression, Athletes
  • Hamid Hashemipour, Hadi Keramati *, Mehdi Arabzadeh, Javad Kavousian Pages 12-26
    The aim of this research was to predict students' academic procrastination based on emotional schemas through the mediating role of test anxiety. The study was conducted with correlational a method. The study population included all undergraduate students of Shahid Beheshti University of Tehran in the academic year of 2019-20. Using multi-stage cluster sampling 320 subjects were selected. The Procrastination Assessment Scale for Students, Spielberger test anxiety questionnaire and Leahy emotional schemas scale were used to collect data. Data were analyzed by structural equation modeling. Findings showed that the developed conceptual model had a good fitness with the collected data. Test anxiety and emotional schemas explained a total of 31% of variance in academic procrastination. Emotional schemas had a direct effect on academic procrastination. This variable also had an indirect effect on academic procrastination through test anxiety. Accordingly, having negative beliefs about emotions predisposes students to higher test anxiety and increases academic procrastination through increasing test anxiety. Therefore, it seems that by identifying people's emotional schemas and designing interventions to correct these beliefs, it could help reduce their test anxiety and academic procrastination.
    Keywords: Academic procrastination, Test anxiety, Emotional schemas
  • Sepideh Younesi, Mohammad Hatami *, Afshin Salahian Pages 27-40
    School is one of the most important places where the level of evaluation and perfectionism of pupil is high and is associated with fear of failure, motivational problems, anxiety and low self-esteem. Perfectionism is one of 18 maladaptive schema proposed by Young, but little research has been done on the effect of schema therapy on academic perfectionism. The aim of the present study was to investigate the effectiveness of group schema therapy on reducing academic perfectionism and its components including academic performance, academic anxiety, academic achievement, academic failure and expectations of others in students. This study was a quasi-experimental study of pre-test, post-test and follow-up with a control group. The statistical population included all 10th grade female high school students in Tehran in the academic year of 1397-98. From these individuals, 300 people were randomly selected by cluster sampling method and 30 of them were selected based on inclusion criteria and were randomly divided into two groups of 15 experimental and control. The experimental group received group schema therapy during sixteen one-hour sessions. The research instrument was Rasooli Khorshidi and Bahrami (2016) Academic Perfectionism Questionnaire. SPSS 20 software and analysis of covariance were used to examine the relationship between quantitative variables. In the post-test, there was a significant interaction between the experimental and control groups in terms of academic performance, academic anxiety, academic achievement, academic failure and expectations of others (p <0.05). As a result, group schema therapy can be used to reduce students' academic perfectionism and its components.
    Keywords: Schema therapy, academic perfectionism, students
  • Arash Aghighi * Pages 46-60
    AbstractThe aim of this study was to examine the role of emotional intelligence's scales in prediction of cluster B personality disorders. based on aims, This is a Fundamental study and in terms of Methods of data collection is a descriptive-correlational study. The study population included all students who were studying at the university of Tabriz in 1394-95 educational year. . The sample of this study was 150 students of Tabriz University who were selected by cluster sampling. Data were collected using Millon Clinical Multiaxial Inventory(MCMI-III) and Bar-On's Emotional Quotient inventory(EQ-i). Results of structural model Analysis showed that scales of emotional intelligence can predict and explain variance of Cluster B personality traits in the form of structural relations. There is a significant relation between Antisocial personality disorder and intrapersonal, interpersonal, adaptability and stress management scales(p < 0.05). There is a significant relation between Borderline personality disorder and interpersonal scale(p < 0.05). There is a significant relation between Histrionic personality disorder and adaptability and stress management scales(p < 0.05). There is a significant relation between Narcissistic personality disorder and general mood scale(p < 0.05). These observed relationships between scales of emotional intelligence and cluster B personality disorders has important clinical implications such as using methods of improving emotional intelligence to prevention and treatment of these cluster of disorders.
    Keywords: Emotional Intelligence, Personality disorders, Cluster B personality